Біологія. 8 клас. Розробки уроків
до підручника К. М. Задорожного

Посібник містить розробки всіх уроків з біології для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до чинної програми. Метою посібника є методична підтримка вчителя під час підготовки до уроків.

Структура уроків уніфікована й побудована з урахуванням сучасних вимог до організації навчально-виховного процесу. Кожний урок розміщено на розвороті, до нього прописано тему, мету, основні поняття, тип уроку, а також подано поетапний план уроку.

На етапах актуалізації опорних знань та мотивації навчальної діяльності використовуються вправи для активізації пізнавальної діяльності учнів. Під час вивчення нового матеріалу, окрім традиційних методів подання інформації, використовується організація дослідницької й пошукової діяльності учнів, пропонуються різноманітні проблемні запитання та ситуації для обговорення, активно застосовуються інтерактивні методи навчання. Важливе місце в структурі уроків займають доповіді учнів на уроках, що доповнюють програмний матеріал. До кожного уроку розроблено індивідуальне домашнє завдання проблемно-пошукового змісту, що дозволяє підготуватися учням і вчителю до активної співпраці на наступних уроках.

Отже, посібник допоможе вчителю:

  • скласти календарно-тематичний план;
  • підготуватися до уроків і якісно їх провести;
  • урізноманітнити роботу з учнями на уроках.

Завантажити перший урок

Переглянути підручник

Придбати повну версію посібника: в форматі PDF

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *