Географія. Розробки уроків для 8 класу
(Г. Д. Довгань, О. Г. Стадник)

Вашій увазі пропонується посібник, що містить докладні плани-конспекти уроків з усіх тем, варіанти завдань для поточного та підсумкового оцінювання, розробки практичних робіт та досліджень до курсу «Україна у світі: природа, населення», що викладається у 8 класі. Видання укладене відповідно до нової навчальної програми з географії для загальноосвітніх навчальних закладів.

Курс географії у 8 класі спрямований на формування науково-географічної картини своєї держави як складника світової спільноти держав на основі комплексного її вивчення. Це допоможе учневі усвідомити себе громадянином України, сформувати знання про природу та населення країни, свого регіону, відчути себе справжнім патріотом своєї держави.

Головна ідея науково-методичної концепції посібника спрямована на активізацію самостійної роботи учнів шляхом використання прийомів та завдань, які стимулюють їх пошукову та пізнавальну активність, сприяють формуванню практичних умінь та навичок.

В основу структури методичних розробок покладено класифікацію уроків за дидактичною метою.

Особлива увага приділяється етапу мотивації вивчення нового матеріалу. Для проведення етапів актуалізації, узагальнення та систематизації знань, як правило, пропонується кілька альтернативних варіантів, що можуть обиратися вчителем за власним бажанням з урахуванням рівня підготовленості учнів. Етап вивчення нового матеріалу розроблений таким чином, що вчитель на власний розсуд може використовувати його для пасивного, активного та інтерактивного навчання, чергуючи групові, парні та фронтальні форми роботи. Під час підбиття підсумків уроків рекомендовано організовувати рефлексивну діяльність учнів.

Урок завершують різноманітні види домашніх завдань — індивідуальні й групові, практичні й творчі, випереджальні. Уроки для підсумкового оцінювання знань представлені завданнями різних рівнів складності.

Завантажте перші уроки вже зараз:

Урок № 1

Урок № 2

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *