Фізика. 7 клас. Підручник

Фізика. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів
За редакцією Бар’яхтара В. Г., Довгого

Підручник створений авторським колективом досвідчених педагогів та науковців.
Серед авторів — доктори фізико-математичних наук, професори, заслужені діячі науки України: академік НАН України, Герой України В. Г. Бар’яхтар; член-кореспондент НАН України С. О. Довгий; член-кореспондент НАПН України Ю. І. Горобець. Їх наукові досягнення відзначені численними міжнародними й вітчизняними преміями та орденами.
До складу авторського колективу також входять учителі фізики з багаторічним педагогічним стажем, учителі-методисти, відмінники народної освіти України Ф. Я. Божинова, О. О. Кірюхіна, І. Ю. Ненашев. Їхні учні неодноразово ставали переможцями обласних, всеукраїнських, міжнародних олімпіад з фізики, фахових турнірів та конкурсів.
Саме такий симбіоз знаних науковців і вчителів-методистів дозволив створити підручник, який забезпечує фаховий підхід до викладання фізики в школі та відповідає сучасному рівню розвитку науки.

Після кожного параграфа вміщені підсумки, запитання та різнорівневі завдання для самоконтролю, а також експериментальні завдання для проведення домашніх дослідів.

ris8

Після кожного розділу подано підсумковий огляд у вигляді схем і таблиць, завдання для само перевірки. У підручнику наведено необхідний інструктивний матеріал для виконання лабораторних робіт.

ris9

Теоретичну частину доповнено Енциклопедичними сторінками, рубрикою «Фізика та техніка в Україні», що стимулює пізнавальний інтерес, сприяє вихованню національної свідомості.

Деякі поради щодо організації проектної діяльності разом з темами рефератів та експериментальних досліджень стануть у пригоді й учню, й учителю під час вибору теми, виконання та презентації навчальних проектів.

ris10

Інтернет-підтримка
Поряд з окремими темами і завданнями стоїть знак інтернет-підтримки, який інформує про те, що ви можете скористатися інтернет-додатками, що містять:

  • Відеодослід — відеоролік, що демонструє фізичний дослід, який слід переглянути й пояснити спостережуване явище.
  • Тести онлайн — інтерактивні завдання, за допомогою яких учень може здійснити самоперевірку своїх досягнень, оперативно з’ясувати проблемні моменти, підготуватися до контрольної роботи.
  • Підказки — інформація, яка допоможе учню виконати завдання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *