Нові підручники для 9 класу друкуються цілодобово

Видавництво «Ранок» повідомляє, що підручники для 9 класу, які цього року друкуватимуться підприємством, отримали дозвіл на друк і були відправлені до типографії.

Зокрема, у видавництві зазначають, що мова йде про 28 підручників, серед яких 8 у м’яких обкладинках, так званого євростандарту. Загальний наклад підручників, що друкуватиме видавництво, цього року складе більш як 2 млн примірників.

Уже в серпні школи отримають підручники нового покоління. Чим вони відрізняються від попередніх? Перш за все змістом. Під час їх підготовки автори та редактори видавництва «Ранок» враховували вимоги часу, коли нова українська школа переходить від школи знань до школи компетентностей — саме таку мету ставить перед українською школою майбутнього Міністерство освіти.

«У сучасних підручниках «Ранка» уже немає нудних нескінченних текстів і всуціль заповнених формулами та складними завданнями сторінок. Але при цьому вони цілком відповідають новим програмам, містять усі необхідні для діяльності на уроці складники (текст, малюнки, актуалізація, запитання, лабораторні та самостійні роботи). Ці книжки написані зрозумілою дітям мовою, а головне — несуть ті знання, які можна застосувати в повсякденному житті», – наголошують  у видавництві.

Наприклад, у підручнику з алгебри під редакцією Н. Прокопенко є задача «Раціональне харчування». Розв’язавши її, дитина не лише навчиться додавати калорії, а й зможе скласти повноцінне меню на день. Діти вчитимуться розраховувати відсотки за кредитом і визначати, чи вигідно купувати товари в розстрочку. На уроках хімії та біології школярі дізнаються, чому акваріуми не можна наповнювати кип’яченою водою, як відокремити бензин від води, а також чому звичайне борошно може раптом вибухнути!

Є в нових підручників і додаткові переваги. Зокрема, це інтернет-підтримка — безкоштовний доступ до відео, аудіо, слайд-шоу, мап, онлайн-тестів тощо. Наприклад, підручник з української мови для 9 класу О. Глазової супроводжується відеоскрайбінгом. Окрім того, кожен підручник має безкоштовну електронну версію. На відміну від піратських сайтів, на офіційному інтернет-ресурсі «Ранку» будуть викладені лише перевірені версії підручників.

Відеоскрайбінг до підручнику з української мови

Підручники «Ранку» з деяких предметів цього року збільшаться до європейського формату та отримають м’яку обкладинку. Великий формат дозволяє вміщувати додаткову інформацію, виносити на поля корисні поради, підказки та цитати, які роблять матеріал цікавішим і більш різнобічним. М’який підручник більше нагадує сучасний науково-популярний журнал, вигляд і зміст якого викликає в дитини зацікавлення.

Відмова від твердого картону на користь м’якої обкладинки зменшує масу підручника на 130 грамів. А якщо в портфелі старшокласника 6 або 7 «м’яких» підручників, то портфель стає легшим на один кілограм!

У виготовленні таких книжок застосовуються сучасні технології, тобто матеріал обкладинок не поступатиметься в міцності твердої палітурці. До того ж європідручники переплітають так само, як звичайні книжки, — зшитим блоком, тож вони розраховані на довге шкільне життя.

За словами директора видавництва «Ранок» Віктора Круглова, за угодою з Інститутом модернізації  змісту освіти підручники для 9 класу мають бути надруковані до 10 серпня. Тому друкарні працюють на максимальній потужності, цілодобово і без вихідних.

«Ми сподіваємося, що весь наклад буде надруковано вчасно, без затримок», – наголосив директор видавництва.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *